Onsdag

Sömnlösa nätter. Kläder i drivor. Ingen är hemma för att ta hand om disken som jag blundar för. Det likgiltiga stretandet uppför ersätts plötsligt med ett platt fall mot botten.  
   Jag tror jag har brutit vartenda ben i kroppen. Jag tror jag har skjutit allting framför mig ovanligt långt. Jag tror jag har blundat extra hårt. Jag tror jag har tappat någonting på vägen.
   Jag tror jag har tappat allt som jag en gång trodde på.

Onsdag

Det var över ett år sen vi sågs. Ibland förändrar tiden ingenting. 
   Vi skrattade åt samma saker. Vi hade inte åldrats en enda dag. Och varenda gång vi ses, så funderar jag på varför vi inte ses oftare. Det finns bara en enda känsla när vi ses, och det är lycka. Fullständig lycka.
   Tack för att du gör mig glad, oavsett hur jag känner mig från början.

Tisdag

Kanske kan vi fly för en stund. Kanske kan vi vända ryggen till ett tag. Kanske kan vi försvinna, om så för bara några dagar.
   För att andas.


Söndag

JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG. JAG HATAR DIG.

imorgon är sista dagen.

JAG HATAR DIG.

Måndag

Jag drömmer så lustigt.
   Jag är Jonatan i bröderna Lejonhjärta, jag ställs mot Tengil bland gröna kullar. Allt är svart, mina kläder, mitt svärd, Tengil och hans häst. Skorpan gråter, Jonatan gråter . Jag är i USA, Los Angeles. Jag träffar en vän, och bland parkbänkar kryssar vi oss fram till en scen där Ane Brun spelar, oannonserat. Jag gråter, hejdlöst.
   Jag vaknar inte, samtidigt är jag medveten om känslan. Allting gör ont. Det sitter ett tryck över bröstet, jag kan inte andas, spänner varenda muskel i kroppen, jag har panik. Och jag sover. Jag vaknar av små ljud, eller när klockan ringer. Trycket sitter kvar, jag vill fortsätta gråta, men nu är jag vaken och kan inte gråta. 

Lördag

Idag gjorde jag verkligen dagens goda gärning. Jag hjälpte den fyllda, sovande kvinnan på fötter och sedan hem till hennes lägenhetsdörr. Hela vägen. Jag balanserade henne i ena armen och min cykel i den andra.
   Nu är jag ypperligt trött. Sist från jobbet idag, först dit imorgon. Vad gör man inte för att kunna köpa sig mer överflöd? Jag gillar tanken på hundra procents obekväm arbetstid. Jag gillar tanken på att jobba sju timmar och få betalt för fjorton. Jag gillar tanken på att få gå runt och gnola för mig själv med en telefon i fickan och leka viktig en hel dag. 
   När man aldrig är viktig på riktigt, är det skönt att i alla fall få låtsas att man är det ibland.

Lördag

I mina hyllor finns det böcker som aldrig har blivit lästa, skivor som jag aldrig har lyssnat på. Jag har kläder i garderoben som jag aldrig har burit. På väggen hänger smycken som jag aldrig har använt. Jag har skor i hyllorna som jag aldrig har gått i. I mina lådor ligger parfym som jag aldrig har haft på mig. Jag har pennor i ett pennskrin som jag aldrig har skrivit med.
   Jag har så mycket i överflöd, och jag får aldrig nog.

Onsdag

Jag ska slå på era fingrar och skratta er i ansiktet.
   Jag orkar inte med din naivitet längre. Det här är världen och här är livet. Ingen annan kommer se till att du ska överleva. Du måste göra det själv. Din bubbla är för liten. Ditt utrymme är för trångt. Du är för rädd för att bryta dig ur och möta den verklighet som du har blundat för alltför länge nu. Jag orkar inte försöka få dig att se, när du envist kniper ihop dina ögon. Jag ger upp nu. 
   Lycka till i det som jag kallar liv och det som du inte vet någonting om.


Tisdag

never

Söndag

I.
Det står saker i en bok som du fick av mig.
Jag vill ändra mig.

II.
Jag kanske är blond, blåögd och naiv,
men du är bara en enda stor lögn.

III.
Snart är jag så arg att jag säger:
- Hämta din väska när jag inte är hemma.
(Du förstår inte varför. För jag har inte förklarat.
Jag tvivlar på att det finns någonting att förklara längre.)

IV.
Du blir arg för att jag skriver det här.
Jag har ingen ork längre.
Att formulera mig. Att förlåta. Att gråta inför dig.
Orkar inte vara personlig.

V.
Jag sa att varje morgon är en ny start.
Även imorgon.


Fredag

Idag har det regnat. Det är det här alla kommer komma ihåg i höst. De kommer prata om hur regnig sommaren var. Vi glömmer så fort. Så fort solen gått i moln har vi glömt att den sken överhuvudtaget. Glöm inte att solen skiner, och vi måste minnas det i höst också.

Fredag

feist

Torsdag

Headhuntad. Uppletad. Eftertraktad.
   Vatten på mina presationsångest-blommor, gödning på mina räcka-till-rosor, fler vägar som måste väljas och ratas, fler beslut att fatta. Jag orkar inte, räcker inte till för allt det här. Jag är för få, är för lite, har för lite, av allt. Ingen tid, ingen kraft, ingen ork, ingen vilja.
   Jag ljög idag igen. Är hemma imorgon igen. Orkar inte brottas med saker som inte existerar längre. Så jag ljög. Jag hatar det. Jag ljuger inte. Det är inte min grej. Jag ljuger sällan. Ibland måste man ljuga sig till ett bättre liv. Förlåt.

Samtidigt.
   Jag måste reda ut mig själv. Allting inuti som gräver. Komma överens med hösten. Vad vill jag? Och framför allt; Vad håller jag på med?! Vad sysslar vi med?! Kan vi inte bara lägga åt sidan, sluta vara arga och ledsna. Jag har så svårt att förstå. Svårt att reda ut. Allt det här blir bara en enda röra. Jag vill inte göra det här, mot dig, mot mig, mot oss. Jag vill inte det här.
   Jag blir blind när jag blir arg, jag blir döv när jag är ledsen. Och allting ramlar ut över dig. Förlåt mig. Jag ångrar mig alltid dagen efter. Jag har alltid ångest på morgonen när jag vaknar. Vill be om ursäkt. Vi måste sluta säga förlåt och be om ursäkt. Vi måste ångra oss redan innan vi säger det vi säger och gör det vi gör, för förhoppningsvis så gör vi det inte då. Förhoppningsvis så låter vi bli. Jag vet inte om jag talar för oss båda, men jag vet att jag talar för mig själv.
   Det slutar alltid på samma vis.


"För jag älskar dig idag också."

Onsdag

(Älskade du
det ska inte vara såhär
Vi ska inte vara arg
inte gråta
Allting är mitt fel
Förlåt
Älskade du
)

Onsdag

Jag ljög.
   Jag sa att jag höll på att få migrän, och gick hem. Vad skulle jag säga, att jag inte kunde andas, att mitt huvud sprängdes, att jag gick sönder inuti hela tiden, att jag höll på att börja gråta? Nej. Även om dom kanske på något vis skulle förstå, så ska dom inte veta. Och jag tror inte man får gå hem tidigare, bara för att man håller på att gå sönder. 

Tisdag

gånu

Tisdag

Ibland tippar allting över på en och samma gång. Inte bara några droppar, utan flera liter. Jag har väntat på det här, det har jag. Kännt mig skuren i tusen bitar allt för länge. Jag vet inte riktigt vad som höll ihop dem, vad det en var, så är det inte kvar. 
   Jag vet att du sa att jag inte skulle skriva, men nu måste jag; Kanske har du redan gått, kanske har du inte, och har du inte, kanske det är dags att göra det. På riktigt. Klippa allt, i små små bitar. Jag vet att du sa för alltid en gång i tiden, men du gick efter bara en vecka. Så jag tror inte det var någonting du menade, på riktigt. Jag tror det här kan vara på riktigt. Jag tror jag kanske måste säga det, jag tror vi kanske måste göra det. För du behöver inte mig längre.

Tisdag

jag orkar inte
vi kanske måste

Måndag

I lördags blev jag fylld, med tomhet. Jag kan inte skriva ett ord utan att tänka på dig. Så jag kan inte skriva någonting alls. Du sa att jag skulle säga allt direkt till dig, inte skriva någonting här. Men hur ska jag kunna säga någonting till dig när det känns som om att du har gått din väg, igen?
jag vill skrika men jag vet inte vad jag ska skrika
jag vill gråta men jag vet att det inte är värt det
jag vill vända mig om och gå men jag vet inte vart
jag vill hata dig och snart kanske det går

Lördag

(                    )

Fredag

Nu är det upp och ner.
   Mitt rum är en enda röra som jag blundar för när jag går in. Mobilräkningar, lönespecifikationer, antagningar, betyg och alla andra viktiga papper läggs på hög. Rena kläder blandar sig med det som nog borde tvättas, blandar sig så pass att allt måste tvättas. Färgskalan i mina bokhyllor ramlar isär. Blomman dör av törst medans jag bara tittar på. Det är alkohol i hela rummet och rullgardinen är neddragen, bakom finns nog ett fönster någonstans. Vinterjackan hänger kvar på kroken bakom dörren. Garderobsdörrarna går inte att stänga. Jag har pantflaskor för en hundring på mitt golv. Under sängen har nog ingen tittat på alldeles för länge. Lakanen i sängen ligger snett och faller ur, men vem bryr sig om hur kuddarna ligger. Handdukarna läggs att självtorka i ett hörn, det tar flera dagar. TVn har inte varit på på flera månader, dammet är inte längre en gäst, den bor däri. Lampan till spegeln är trasig, likaså gitarren som saknar en sträng. Ouppackade resväskor på golvet spyr ut det innehåll som än ligger kvar. Juicepaketet har jäst och svullnat upp, mineralvattnet tappat all sin kolsyra. Sladdarna ligger ihoptrasslade, som i ett ormbo, jag vet inte längre vilken som går till vad. Dom enda som är här, är damen i ramen som ser på när jag räknar plankorna i taket.

Onsdag


ni får mina tårar
ni bryter mitt hjärta så lätt mitt itu
ni får göra vad ni vill
ni får mig att gråta
otröstligt för ett tag

Onsdag

Ibland känns det som om allting vore uppgjort. När jag behöver dig är du aldrig där. När du behöver mig, är jag alltid där, jag släpper allt och går. Det känns som om du ger upp, utan att ens ha försökt. Det känns som om att du spelar ett spel. Jag är trött på att spela, dessutom tycker jag inte om att spela spel. 
   JAG ÄR TRÖTT PÅ DET HÄR SPELET. JAG BEHÖVER LITE SANNING. GANSKA MYCKET SANNING. JAG VILL HA HELA SANNINGEN FRÅN DIG. JAG VILL HA DEN NU. OM SEX VECKOR ÄR DET FÖRSENT. OM SEX VECKOR FINNS DET INGEN ÅTERVÄNDO. DU HAR SEX VECKOR PÅ DIG. JAG VET ATT DU ÄR FEG MEN JAG STRUNTAR I DET, FÖR JAG ORKAR INTE VARA DÄR LÄNGRE OM SANNINGEN ÄR EN LÖGN.
   Inatt hatar jag dig.


Fan

Onsdag

skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll det på mig skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv jag tror inte du förstår att när du har ont har jag ont och jag orkar inte ha ont skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv och snart orkar jag inte vara här där jag är nu skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv jag orkar inte ha ont skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll dig själv skyll det på mig

Tisdag

Du säger att du är;

full av tomhet

och jag vet vad du menar

Har några saker att säga om det

ett och annat som jag tycker

Men jag måste vara varlig nu

Stryka katten medhårs och viska lugnt i ledsna öron


Jag är alltid varlig

när det handlar om dig

Försiktig och känslig och ömtålig

när det handlar om oss


Jag kan inte låta bli

När du säger att du inte förtjänar mig

kan jag ibland inte mer än att bara hålla med

för det är sant

Jag vill egentligen inte säga det här

men du är en hemsk människa

Du är elak

mot andra

men

mest mot dig själv

Du gråter

för att du får andra att gråta

varför inte bara sluta göra illa?


Jag vill

öppna dina ögon

visa dig konsekvenserna av ett handlande

Få dig att förstå

att man aldrig någonsin kommer undan

Man måste

brottas

med ångest och ensamhet


Du vill inte ha sällskap

men allt blir så mycket lättare när man är två

Och du säger igen att du inte förtjänar mig

och kanske du inte gör det

Men mitt hjärta har en annan tanke

och när mitt hjärta tänker

försvinner hela huvudets förnuft


Du ska veta

att oavsett vad som händer

så vet mitt hjärta bara en sak

att det älskar dig

Tre ord

Varenda gång måste jag ladda från tårna

Ladda från långt in för att våga säga

tre ord

Jag har så svårt

jag måste väga dem varenda gång

och länge

Tillslut ramlar de ut

och jag tror alltid att jag ska bli tom när jag sagt dem

Jag blir aldrig det

kanske för att det är sant

och sanning tömmer inte

ger inga konsekvenser


Du borde ta till dig det

att sanning inte tömmer

och ger inga konsekvenser

Du borde ta till dig det


Jag skulle kunna säga dem

om och om igen

hela tiden

för de tömmer inte

Men jag gör inte det

Tre ord

så mycket

inbakat

i tre ord

känslor och mer känslor

Allt är sant

oavsett vad som händer


Jag älskar dig


Tisdag

Ibland blir man

glad av så lite

Ibland måste man

hoppa högt för att se himmelen

Kanske

man missar den

ändå


Det är lustigt

att man kan skratta så man skriker

Men inte skrika så man skrattar

Och det är lättare att skratta så man gråter

än att gråta så man skrattar

Det är lustigt

att om man vänder på Paris blir det sirap

men vänder man på sirap blir det bara kladdigt

Det är lustigt

hur saker kan förändras när de hamnar upp och ner och bak och fram


Ibland blir jag

upp och ner

bak och fram

jag gråter mycket då

jag skrattar inte lika mycket

jag stirrar mycket upp i taket

jag pratar inte lika mycket

jag har plötsligt ingenting att säga


sen blir man

ner och upp

fram och bak

och undrar; hur länge kommer det vara rätt den här gången?

Oroar sig

Vill inte bli
upp och ner bak och fram

Vill inte
stirra upp i taket in i väggen inte orka

Bli tvungen att hoppa

jättehögt
för att skymta himlen minsta lilla
Och hela tiden är det natt natt natt


Oroar sig för mycket
när det är ner och upp fram och bak

Så jag missar ofta allting och plötsligt är det
upp och ner och bak och fram
igen

Kanske måste
borde sluta

oroa mig så mycket

Måste sluta
stå bredvid
och bara se på
när livet går förbi


Måste köpa en stege

komma närmare himmelen
vara närmare molnen

Inte missa den

det är så lätt hänt


RSS 2.0