Måndag

Nu. Festivalkoma.
   Rastlöshet och en tomhet som bara kan infinna sig efter att man har varit fullständigt fylld.

Är festivalsommaren redan slut?

Lördag

Jag tänker inte låtsas, jag tänker inte ens försöka, jag vill inte. Jag tänker inte ljuga heller.
   Jag tycker inte om henne.

Lördag

Rödvin löser många problem.
   Jag stannade längre under natten än vad jag trodde. Jag åt årets första kräftor och även fast de flesta sa nej, så var det trevligt att tala med dig, det var inte så krystat och pinsamt som det har varit senaste tiden. Senaste tiden har rent allmänt varit upplyst av ett annat ljus. Det har varit befriande. Men på måndag om en vecka börjar nog en ny tomhet. Men så långt vill jag inte tänka just nu. Nu vill jag inte tänka alls, för det är inte värt det.

Onsdag

Utvidgande av någonting.

Tisdag


Måndag

alla känns så himla bittra.

Söndag

Hej då fylledimman. 
   Dom senaste dagarna känns så fruktansvärt långt borta redan. Det känns inte som om att det var igår jag stod längst fram och grät när Ane Brun spelade. Det känns inte som om att det var häromdagen som jag stod längst fram och vevade på som en skrattande tok till Loop Troop rockers. Det känns redan som evigheter sen.
   Det hjälper till lite att tänka på att det bara är sju dagar kvar tills nästa dimma. Om sju dagar sitter jag återigen i gräset, skrattar och försvinner in i en underbar dimma.
   Sen hjälper det till lite att tänka på att det inte var så hemskt att komma hem. Här hemma väntade min framtid i ett brev och en mamma som hade saknat mig. Men mest av allt hjälper det att tänka på brevet och framtiden.
   Hej livet, nu kanske det ordnar sig?


(kanske var jag inte nykter men jag vet inte om jag någonsin skrattat så mycket som jag gjorde igår när vi brottades i resterna av vårat liv vi rev tält och lekte hitler jag klämde fingrarna i en stol men jag skrattade ändå idag är dom blåa men det gör ingenting det har aldrig gjort någonting jag tappade andan när jag tappades på marken vi kom sist men vi sprang så vi hamnade längst fram vi sprang fort och hela tiden skrattade vi och hela kvällen var spårad och äntligen skrattade jag utan att tänka över varför och var bara jag jag älskade mig och alla andra och jag fann en själsfrände som jag tappade lika snabbt igen jag kunde ha älskat men vi skrattade bara och än är det inte över)

Lyckan håller i sig en stund till.


Tisdag


Måndag

En enda tid att passa.

15.45
Ane Brun
Pampas


Måndag

Dom säger att det här inte är bra för mig. Att jag inte borde göra det här. 
   - Sätt dig ner, andas ut, ha lite tråkigt en stund. Det är därför du blir sådär, ett vrak, och det är därför allting bara ramlar över ibland. Du måste sätta dig ner.
   Men nu är det försent. Jag är redan på väg. Jag tänkte andas här. Ståendes, gåendes, springandes. Här tänkte jag andas. Jag måste göra det här. Favorit i repris.

Söndag

När någon dör kommer livet så himla nära inpå att jag blir livrädd, dödsrädd.
   Dom säger att hon är död nu, att hon tog livet av sig. Jag är inte förvånad, men ändå, på något vis berörd. Jag förstår, samtidigt som jag inte gör det. Har hon haft såhär ont, och än värre, så länge som jag tror, så förstår jag henne. Men det finns samtidigt så mycket kvar i livet. Alla dessa år som står uppradade framför en. Man ska hinna med att älska, att hata, att gråta, förlåta, skratta och få sitt hjärta krossat, vara med när det blir helt igen, och älska åter. Jag vill inte missa en endaste del av det. Fast jag vet att jag tvivlar ibland och vill missa alltihopa och ta en genväg. Men i slutet är jag alltid helt säker, på att jag inte vill missa en endaste sak och genvägen är för kort. Och jag är för feg, och det är jag glad för.
   Livet har så mycket att ge. Någon gång måste det här vända, och då vill jag vara med.
Det finns så mycket kärlek i det som gör ont.

Söndag

Tre kannor te. Tre glas rödvin.
   - Du ska inte lyssna på sånhär musik när du mår såhär, sa han och skakade på huvudet och i bakgrunden satte Peter LeMarc ord på alla känslor jag någonsin kännt. 
   - Jag vet, sa jag. Men jag kan inte låta bli. Kan inte låta bli att strö salt i mina sår.

"Nu när skylten har slocknat
Och kassan är klar
Nu när kocken har gått hem
Är det bara du och jag kvar
Du känner inte igen mig
När jag satt där i smyg
Och såg på hur du grät
"


Så glöm aldrig när du satt på sängkanten och ur högtalarna sjöng LeMarc om alla dina känslor som du någonsin hade känt och du grät. Glöm aldrig det. Glöm aldrig vem som var vaken med dig hela nätterna då du ville gråta. Glöm aldrig det. Jag är rädd för att du ska glömma. Inte bara mig, utan även det du en gång kännt.
   Glöm aldrig att gråta, och att minnas.


"Om alla klockor skulle stanna
Om inte nu och då fanns
Om du fick önska vad du ville
Skulle du då va nån annanstans
Tillbaks till glömda dagar
Och för månens skull en sista ljudlös dans

Jag ska gå sen, låt mig bara
Få smeka din kind
Och jag önskar att jag aldrig någonsin
Kommit hit in
"

Lördag

fan

Lördag

Igen. 
  Ska det fortsätta sluta såhär blir det ingen mer alkohol. Jag orkar inte med det här. Dom som har orkat bry sig orkar nog snart inte göra det mer. Vem orkar bry sig om sånt här? Jag vet inte vart det kommer ifrån, så jag kan inte förklara. Hur förklarar man innehållet i ett hål? 
   Vad gör jag nu? Den enda lyckan som fanns i mitt liv tornar ut i tårar. Jag vet snart inte längre vart jag ska leta, eller vad jag ska pröva. Snart blir jag desperat. När som helst nu. Jag orkar inte ha det såhär. Det var bra den här veckan. Den här veckan överlevde jag utan större problem. Nu kommer en ny, och jag är inte redo, inte efter den här natten, efter den här natten är jag inte redo för någonting. Efter den här natten ökar bara känslan över att inte vilja vara med längre. Att inte vilja alls. Att inte vilja någonting. Att bara vilja härifrån. JAG MÅSTE HÄRIFRÅN. Jag måste klippa alla banden. Säga adjö till alla dem jag älskar. Vända om och våga gå.


Lördag

Hur förklarar man för livet att man vill göra slut?

Torsdag

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr


Karin Boye


Så stilla.
   När som helst nu är det morgon, och än har jag inte ens gjort en ansträngning för att sova. Jag vill inte. Jag vill sitta här och vänta in den nya dagen. I vanliga fall hade någon slags stress infunnit sig vid det här laget. I natt är det ovanligt stilla. Även om det förväntas någon slags ansträngning av mig imorgon, så tycks jag inte tillräckligt engagerad.
   Nu är det fågelkör utanför mitt fönster. Jag kan inte säga vilka det är som sjunger, och vad de sjunger om. Men fiskmåsarna i bakgrunden låter lika hungriga och ensamma som vanligt.
   I natt är så stilla, så tyst. I natt gör nästan ont. Men bara nästan. Snart är det morgon och det är en dag närmare en sommar som börjar på riktigt.
   När som helst nu, när som helst nu så går solen upp, när som helst nu.

Tisdag

NU. 
   Inte ett enda ord till. Inte en bokstav. Inte en siffra. Ingenting. Inte en enda ansträngning utan eko. Nu. Nu. Jag slår igen böckerna, kastar alla lösa a4 blad som plötsligt saknar mening. Nu. Nu börjar jag om. Nu börjar en sommar. (Hösten är långt borta nu. Nu.) Nu får det komma och gå hur många måndagar det vill. Nu. Nu kan mitt hjärta börja slå.
   Nu ljuger jag nog igen. Men nu gör det ingenting. Inte nu, nu spelar det ingen roll. Nu är bara nu och det räcker så.JUST PRECIS NU

Söndag

Han var moderat. Jag borde skämmas.

Söndag


RSS 2.0