Tisdag

"
   "Det är långt, det tar tusen dagar att komma dit", ropade Erika efter dem. De hejdade sig, såg besvikna ut men sedan sa Sam till Jon:
   "Äsch, vi gör det på låtsas."
"Marianne Fredriksson - Älskade barn

Tisdag

Snart måste jag komma till den insikt att jag måste sluta dricka tequila.

Söndag

Jag är inte den som skickar fylle-sms. Dock blev fredagen ett undantag med ett ytterst blygsamt "vad gör du?" som sedan lovades att det skulle glömmas bort. Dåligt minne skulle det skyllas på. Vi får se närmare torsdagen hur pass dåligt minnet är. Jag hoppas inte det är så jättedåligt om jag ska vara ärlig. 

Tisdag

Nej man borde inte gråta på sin födelsedag. Men vad spelar det för roll,  ju äldre man blir, desto abstraktare verkar ens födelsedagar bekomma sig.

Så jag grät.

Måndag

HEJ ROSA CELLOFANPAPPER LINDA IN MIN MÅNDAG I ÄNNU FLERA VARV. DET HÄR KAN INTE BLI BÄTTRE. JAG HOPPADE HELA VÄGEN HEM. SKRATTADE OCH HJÄRTAT PUMPADE SOM PÅ EN NYFÖDD.

FÖR NU BÖRJAR LIVET!

Söndag

Ibland behöver söndagarna bli inlindade i rosarött cellofanpapper. Bara för att höja känslan av dem lite, ge dem lite mening. Det är ingen dag man längtar till, det är som en mellandag mellan helg och vardag. Tiden står nästan stilla och engagemanget en söndag ligger alltid på noll. Det finns aldrig någonting som jag vill engagera mig i en söndag.
   Den här söndagen engagerade jag mig dock i att handla. Det lindande i alla fall in min söndag i rosarött cellofanpapper. Från ett totalt oengagemang och inlindad i täcket fram till klockan tre, gav den här söndagen mig lite mer i livet att leva för. På bara några minuter.

Söndag


Lördag

Igår var det inte bara de högklackade skorna som fick mig att bli 8 centimeter längre.


Fredag

Jag vill sträcka ut mina ben, liggandes bredvid dig på en studsmatta mitt i natten på någon annans tomt. Räkna stjärnor och se stjärnfall. Skratta som om ingenting av det som tynger oss finns. Sträcka ut våra ben och våra själar. Dra in den kristallfyllda höstluften i lungorna. Tveka på att andas ut, släppa allt i en suck och återgå till ingenting som var innan allting. När kristalluften fyllt varje millimeter av våra kroppar går vi.

   Tvekandes väljer vi vartannat vägskäl och stannar utanför dörren till mitt hus. Konverserar om hur sofistikerade vi är och gömmer oss från kristallerna i natten i en röd soffa med två stora tekoppar som tar slut för fort. Ser på Rambo och äter brago, glömmer verkligheten för en stilla sekund och vi är bara här. Här, du gör mig lycklig, även efter det att du har gått. Lyckan dröjer sig kvar i mitt hjärta, i mitt leende och gör det lite lättare att andas för ett tag. Och vi har det exakt så till den mängd som jag klarar av, inga krav och inga förpliktelser. Inga bästa vänner som måste ses. Inget kärlekspar som måste kyssas.

   Ingenting. Bara du och jag, våra tveksamma vägskäl och stjärnhimlen.


Tisdag

"Hon doftade alltid som nyplockade rosor,
det kunde ingen ta ifrån henne.
"

Måndag

Jag finner inga ord.

RSS 2.0