Torsdag

Jag blir orolig, samtidigt som jag blir arg på dig. Mest orolig och minst arg. Arg mest bara för att du beter dig som du gör, och väldigt orolig för att du bara är försvunnen. Du försvinner så lätt, vet du om det? Du kan försvinna i musiken, i drogerna, i katterna, i solen, i Gud och i dig själv. Och jag har ingen aning om vart du har försvunnit nu och om du är lycklig eller olycklig och det gör mig förstörd av oro, och lite ilska. Men jag är så orolig. Åh vad jag vill att du ska veta det. Snälla älskade du, ge mig någonting så jag vet att du inte håller på att gå sönder...

Onsdag

Vissa dagar är allting bara ett enda stort svart hål

Onsdag

Plockade blommor och klappade en katt. Eller, jag klappade inte. Katter är inte min starka sida. Men mitt sällskap klappade och mjauade med katten. Den rullade sig på asfalten och luktade på hennes blommor och sedan gick vi åt två olika håll. Mitt sällskap och jag åt vårt håll och katten åt sitt, bakom skuggorna och vi mot gatulycktorna.
   Tillbaka i soffan och reflekterar över dagen och kvällen och bergochdalbanan. Jag har sprungit mellan nervositet, glädje, irritation, lycka, ilska, tårar, skratt och tillbaka till ingenting igen. En ganska komplett dag sådär känslomässigt. Jag har även hunnit med att avverka en saknad över dig och en oro för dig. Och en oro för sommaren och hösten har hunnit avhandlats och massa mamma-prat med gråt och tröst. Imorgon blir det nya kliv för framtiden, precis så som idag var kliv för framtiden igår - inga stora men i alla fall några steg på vägen.


Måndag

Mitt i mellan söndag och måndag.
   Även om nätterna kommer senare och senare så är den här nu. Det är inte bäckmörkt men det är inte lika ljust som på dagen och himlen är mer svart än blå. Jag ser hela staden lysa från mitt fönster - mitt älskade fönster. Även vi ska snart skiljas. Jag ska skriva på ett evighetskontrakt med tre månaders uppsägning, kvällssol och inglasad balkong på tredje våningen senare idag. Livrädd, samtidigt betryggad. Nu har jag någonstans att bo även till hösten. Även om jag inte vet vart jag ska. Jag har hela världen framför mina fötter, stor och rund och överlycklig.
   Samtidigt som jag vill spricka, gråta, gå i bitar och skrika. Allting som är bra gör också ont. Allting som jag är faller isär. Jag vill till en annan sida där gräset ska vara mycket grönare, jag vill sitta på ett tåg som aldrig någonsin stannar och jag vill inte vara klar med livet på länge. 
   Jag sa till mamma att jag inte ville vara någonstans alls. Hon rynkade ihop pannan och tyckte att det lät oroväckande. Det är det inte. Jag är bara livrädd för att stanna upp och fastna kvar på en plats som gör ont. Samtidigt som jag vet att alla platser gör ont, och jag blir inte lyckligare av att vara på väg. På samma vis som jag inte blir lyckligare "bara jag är smalare och snyggare". Det är inte heller sant, fast jag tror på det ändå. Sjuka ideal i en olycklig kropp. 
 
Rädda mig.


Måndag

Jag vill att allting går sönder.

Söndag

Jag vet inte vad som förväntas av mig, men jag sitter här igen. Jag har haft så mycket i mitt huvud på sista tiden som jag velat ha ut och bort. Det slutar nästan alltid likadant; jag sitter här och stirrar mig blind på en vit ruta som jag vill fylla till bredden med bokstäver och känslor, men det blir ofta bara en mening och sen trycker jag på ta-bort-pilen. Sen finns det inga spår kvar längre av att jag har haft någonting som har velat komma ut.

Jag lät det här stå kvar av allting som skrevs.


Söndag


Ibland måste man bara komma bort en stund

Söndag

Jag hatar vissa stunder, vissa dagar, oftast kvällarna, då kommer saknaden och gräver i en. Inifrån, hårt, skoningslöst och fyfan vad ont det gör när den river och sliter. Jag vill kliva ur mig själv, gråta tills jag somnar och drömma om någonting annat än dig. Jag kan inte somna i ett krig där jag saknar, för då drömmer jag om dig. Jag måste hålla mig vaken tills det går över. Rida ut stormen och slåss för allt vad jag är värd.
   Åh vad jag inte vill sakna dig just nu. Inte alls. Jag vill inte gråta över dig. Jag kan inte tycka någonting om dig just nu. Du är den ärligaste människan jag någonsin träffat, så snälla, berätta. Jag kan inte ens tycka illa om dig, jag kan bara ha ont över dig. Hur kan vissa människor göra så ont medans andra bara inte är någonting alls. Du gör ont just nu, bara så att du vet om du hör.

Söndag

En del människor doftar som du, sådär som ditt hår, som cigarettrök och någonting sötare. 
   Jag drömmer om dig varenda natt. Ibland gråter jag, ibland skrattar jag. Jag vaknar på morgonen och vänder mig mot dig där det är tomt. Jag vet att jag borde ringa, borde höra av mig. Vi är oavslutade och jag är ovetandes. Vad gör du och hur mår du? Du har nog inte en enda fråga, inte om jag känner dig rätt. Du är precis sådär som jag vill vara; du är bara här just nu, inte igår och inte imorgon. Bara nu. Och jag saknar dig något fruktansvärt vissa stunder.

Onsdag

Nu ber jag bara om en sak:

   Glöm mig aldrig.
(Glöm aldrig vår tid. Glöm aldrig skratten och tårarna, ingenting var förgäves. Jag vill att du minns dagarna och nätterna och tiden där imellan. Jag vill att du minns alla mina svaga sidor, precis så som du minns dom starka och dom bra sidorna. Jag vill att du minns mig när jag log, och när jag grät. Jag vill att du ser hela mig precis så som jag var. Jag vet att jag var perfekt i dina ögon för en sekund, precis så som du var i mina.
   Jag ber dig bara om en enda sak, jag ber dig att aldrig någonsin glömma oss, mig och dig själv.)

Måndag


Måndag

Jag måste härifrån. Måste längre bort. Samtidigt som jag vet att jag måste stanna och att ingenting av det jag gör kommer hålla i längden. Jag måste släppa det förgångna, och våga blicka framåt, för min framtid börjar NU.

Söndag

Idag bar jag hem mina bebisar igen. De har varit på utflykt hos en dam med mycket gröna fingrar över helgen när min mamma har varit på besök hos mig. Vissa saker ska ens mamma inte veta om, än mindre se. Så jag gjorde Kerstin lite kriminell över en helg, ringde 112 och anmälde ett brott. Dock anmälde jag inte henne.
   När mamma for härifrån tog hon med sig nästan allt som hade med vintern att göra. Det var juleljusfönsterstakar, julgranskulor, snowboarden, pjäxorna, hjälmen och julstjärnan. I hallen står dock skidorna kvar och retas. Vantarna sitter fortfarande kvar i stavarna och den här helgen har skidsuget varit enormt. ENORMT.

Söndag

Om jag säger att det är söndag så borde det säga allt.

Lördag

Man är nog väldigt bra på att glömma bort att man är, just, bra. Det är svårt att påminna sig om det vissa stunder i livet, någon annan måste göra det åt än. Det är då man kanske borde omfamna sina vänner lite extra, lovorda dom dubbelt så mycket och förklara för dem hur bra de, också, faktiskt är. När man glömmer bort att man själv är bra, kan det nog vara svårt att ge bort till andra att de också är bra.
   Samla lite ord på en hög att ge bort när det regnar inuti, inte bara hos en själv, utan även försöka se när det regnar inne hos andra. Det är då man behöver vackra ord som allra mest. Orka lyssna och vara med när allt som regnat inuti faller ut.

Jag glömmer lätt att jag kanske också är bra ibland. Jag glömmer bort det jätte lätt. Sopar det under mattan och det enda som jag kan möta i spegeln vissa dagar är just, ingenting. Jag möter ingenting när jag ser mig själv i spegeln, det är tomhet i oändlighet och det är ingenting bra någonstans. Jag finner ingenting att tycka om, ingenting värt att slåss för. Ändå finns det människor, någonstans i världen som gör det, slåss för mig, ringer mig utan att någon tvingar dem, vill vara med mig utan att de känner att de måste. Jag glömmer det här hela tiden. Jag behövde nog skriva ner det, för att kunna gå tillbaka till det - kanske varenda dag.
   Det kommer ta oändligt med tid att lära sig. Jag har inte bråttom och jag vet att jag borde, jag måste, om det så ska ta hela livet.


Torsdag

Gud,

Se mig, jag är naken, här, jag öppnar mig.
   Jag ber dig. Ge mig hans händer som jag saknar, och allt lugn som han bär med sig när han kommer. Jag behöver hans lugn just nu. Jag behöver hans trygghet, en famn att falla tillbaka i när hjärtat krymper och tårarna rinner över. Jag behöver honom här för att fylla ut all ensam tid. Du vet att det inte kommer finnas många frågor kvar snart om du hör mig. Gud, bär honom med dig hit för att röja all tvivel, för att fylla en tomhet och för att öppna ett hjärta.
   Gud, ge mig en famn att falla i.

Torsdag

När blev det så svårt?
   Jag vankar fram och tillbaka. Kroppen säger att jag borde äta så jag öppnar kylskåpet, igen. Stänger det, igen. Kliver ur köket lika tomhänt som jag klev in i det. Det finns ingenting som lockar, ingenting som skapar ett sug. Det enda som säger till mig att jag borde äta någonting är den massiva huvudvärken som suttit i sen morgonen, och dom trötta armarna och benen som inte orkar lyftas så högt som jag vill. Det finns ingen ork, inte ens till att äta. Det finns ingen vilja att äta. Och illamåendet som kommer efteråt är än mindre lockande än hungern innan. Försöker smyga i en balansgång mellan att inte vara hungrig och inte vara mätt. Äter knäckemacka efter knäckemacka för att stilla någonting och för att överhuvudtaget överleva vissa dagar.

Onsdag

Nu är jag tillbaka där jag kan sitta och se på när solen går ner över hustaken. Jag är mycket högre upp än alla andra, jag kan se ner och jag kan titta upp. Det är ingen känsla just nu, helt bara hopplöst tomt. Man kanske får ställa sig frågan vad som är värst: vara på-låtsas-glad eller på-riktigt-ledsen. Vad är värst och orkar man vara på-låtsas-glad så länge att man kanske blir det på riktigt någon gång? Ibland när jag är på-låtsas-glad blir jag på-riktigt-ledsen eftersom allting blir så falskt och fel. Jag är inte den som ljuger, inte den som låtsas. Jag får dåligt samvete när jag talar osanning, det tar liksom emot och jag måste koncentrera mig på att inte försäga mig. Jag har aldrig kunnat ljuga på ren rutin.
   Nu går solen snart ner över hustaken och imorgon kommer den gå upp som vanligt, leta sig igenom mina mörka gardiner, lysa mig i ögonen, få mig att vända om och blunda lite hårdare, lägga en kudde över huvudet och sparka av mig täcket i värmen. Imorgon kanske jag kan säga att det är bra, utan att ljuga, utan att känna att jag skarvar för att undvika jobbiga situationer och tryckande frågor. Imorgon är en ny dag, precis så som idag var en ny dag igår och övermorgon kommer vara en likadan ny dag. Alla dagar kommer alltid att vara lika nya. Man måste nog bara finna det nya i varenda dag. Och det kan vara nog så jobbigt.

Onsdag

du
Det kunde vara så enkelt, om man inte har legat brevid dig nån gång

Måndag

Jag tror på ödet för att jag ska kunna orka gå vidare.

Lördag

nej
"Ta vara på ditt hjärta, ty därifrån kommer livet"

Lördag

Jag kommer aldrig att bli lycklig med mig själv.

Lördag

Så otroligt osamlad.
   Måste på något vis ta tag i mig själv. Sluta gråta, sluta ha ont, sluta beskylla mig själv för allting. Sluta oroa mig över sommaren och över hösten. Sen någonstans måste jag ta tag i oss, i dig, varför träffas vi överhuvudtaget?


SLUTA VARA EN SÅN JÄVLA IDIOT HELA JÄVLA TIDEN

RSS 2.0