Tisdag


Idag saknar jag dig, för du var den enda som någonsin förstod.

Tisdag

Den enda personen som aldrig någonsin har svikit mig, är min mamma. Världens bästa, mest älskade mamma.
Tack mamma.

Söndag

Blev en oväntad natt. Det var nog sex månader sedan jag hörde din småländska senast och nu var du där igen, genom skype och genom alkohol. Du lät gråtfärdig och när jag frågade så grät du över gamla minnen och över min röst.

Nu måste jag bestämma mig, om jag vill ha dig kvar eller om jag ska låta oss gå. Kan inte vara vänner men kan inte vara ovänner. Måste äta kakan men ändå ha den kvar. Och måste reda ut allt trassel i mig. Jag vill berätta allt för dig så att du förstår, men jag vill samtidigt att du inte ska veta någonting, för jag vill inte dela någonting men någon annan.

Tisdag

Snart blir vi äldre, även fast jag säger att jag inte är en dag över 20, och tänker inte bli det heller. Jag trivs här i just den här åldern, och i dom här tankarna. Jag trivs i mitt huvud just nu. Men även om vi inte kommer bli äldre, så kommer tiden att fortsätta, och vi kommer gå på våra vänners bröllop, våra vänners barns dop. Vi kommer hjälpa dem att flytta ihop, hjälpa dem att flytta isär. Vara till hands när deras föräldrar dör, och när de köper hus på landet. Vi kanske kommer sluta tala om sex, droger och musik och börja ägna oss åt bolån, politik och barnuppfostran.
Det blir firmafester och två ordentliga fyllor om året; nyår och midsommar. Alla festivaler kommer kanske te sig som konstiga ideér, och när våra barn vill åka på festival, så kommer jag säga; Nej! För jag vet ju mycket väl vad jag själv gjorde för dumheter. Skillnaden blir nog att jag tyckte jag var vuxen, och mina barn, ja, de är ju bara just barn.

Jag har tusen saker jag ska göra innan jag börjar prata bolån och politik. Åka på festival och supa till ordentligt även fast det varken är midsommar eller nyår till exempel.

Onsdag

Det gör inget att jag drar ner rullgardinen innan jag går och lägger mig. Blir ringd och väckt vid halv 11, rosslar fram någonting i huvudvärk och hostningar. Vill inte åka ut till klipporna för att jämföra kroppar och beklaga sig över oexisterande fel. Vill inte ligga ute på någon klippa med några trista typer. Jag vill ut och jaga i solen med bästa vännerna, så, kära bästa vänner: KOM HEM!

RSS 2.0