Lördag

Kanske ger upp den här gången. Blir det inte bättre kan det vara jag som flyttar någon annanstans. Kan inte säga hem, för jag vet inte riktigt vilket håll hem ligger åt.

Lördag

Hungrig, ensam och ledsen.

Värst är när dom frågar vad jag gjort idag, och jag har inte gjort någonting av värde. Tog en lång dusch för att fördriva tiden, dödade en halvtimme på en fjortontimmarsdag. Ingenting av värde. Jag fortsätter gråta och har gett upp hoppet om att bita ihop. Vill inte vara ensam men vill bli lämnad så.

Söndag

Det är jättesvårt att flytta till ett land där ingen pratar samma språk som du själv. Där man blir helt ensam i en grupp med människor och man har gråten i halsen så att man aldrig riktigt vågar svara på tilltal. Och så bråkar man, hela tiden, med den man egentligen tycker om, för att han inte förstår. Det är sådär jobbigt att man längtar bort lite, till någon annanstans - ensam.

Fredag

Klaustrofobiskt. Hjärtat rusar. Svårt att andas. Kan inte formulera ord. Kan springa åt vilket håll jag vill men är ändå fast. Är helt jävla ensam. Ingenting, inga vänner - inga nya, inga gamla. Hittar ingenstans, kan inte gå till affären utan att gå helt vilse. Kan inte fråga efter vägen, för vi pratar inte samma språk. Kan inte förklara. Är livrädd och upprymd i ett enda stort virrvarr. Har gått och blivit blyg och vill inte ta för mig. Vill kanske bara flytta hem en stund?

Måndag

Tre veckor var över på nolltid. Trodde vi skulle hinna; orka; vilja; göra så mycket mer. Blev inte så mycket mer men jag är nöjd ändå. Och nu försöker jag fånga de sista timmarna i en vinröd-, kanske maroon-färgad soffa. Lyssnar på jazz som rekomenderats av mamma och äter smågodis. Jag har ingen aning om när jag kommer sitta här igen, i en vinröd, kanskefärgad soffa och äta smågodis och lyssna på jazz på stora högtalarna. 


Vill inte åka riktigt riktigt än. Vill stanna en liten stund till. Hinna bli uttråkad, avtrubbad och vanka runt i småstads-tristess. Vill krama mamma lite till, surfa i iskallt vatten med världens bästa Viktor och dricka ännu mera öl med världens bästa Marcus. Byta hemligheter med damerna i storstaden och bara vara. Är inte riktigt redo.


Kan man ringa Arlanda och fråga om planet kanske kan tänka sig att vänta lite så att jag hinner säga hejdå på riktigt?

RSS 2.0