Tisdag

"Lova att ta en sekund i sänder
När mörkret går genom alla dina rum"Jag måste ta tag i min själ nu, koncentrera mig på andetagen och hålla ihop allt inuti som går sönder och ramlar itu.
   Och det är nu jag behöver dig som mest. Säg att du finns där, säg att du stannar här?

Måndag

En mil, fler armhävningar, mer situps, längre intervaller, snabbare steg, djupare knäböj. I ett försöka att få bort en sorg som växer ohämmat. Ett försök att slå ihjäl timtal av ångesttimmar. En omväg, en smitväg runt tårarna. En väg som alltid är fort kort hur lång den än är.

Nu ramlar dom och jag har inte en chans.

inte
en
chans

Söndag

image35

Lördag

"när livet är pest
fyllan värmer bäst"

Torsdag

Första gången jag träffade henne var det som om ett regn av parfym sköljde över mig. Jag visste inte om det var en tantparfym eller bara för mycket. Hon hade lila urtvättad dress på sig och en släpig röst, turkosa långa naglar och dammiga stolar. En tavla hängde snett och en annan saknades. Mattan på golvet påminde om en som min mormor hade haft hemma hos sig.
   Hon kunde inte göra mer nu sa hon. Hon sa att jag fick ringa om jag ville, men att hon inte visste hur vi skulle göra nu. Jag visste inte heller. Klart jag inte vet. Jag vet inte hur jag ska orka ta mig ur sängen vissa mornar, och hon ville att jag skulle veta hur jag hade tänkt ta mig igenom livet.

Ibland försöker jag inbilla mig att jag bara inbillar mig. Men då kan gråstenen i bröstet växa till ett berg och varje andetag blir en bedrift i sig. Då är inbillningen långt borta, ändå önskar jag som mest just då att det är bara inbillning. Att likväl som att jag kan inbilla mig att det är där, så kan jag inbilla mig att jag bara inbillar mig.


Jag vill att allting ska vara en inbillning och att någon ska orka hjälpa när det inte är det.

Tisdag

image34

Söndag

DET RÄCKER NU FÖRIHELVETE
DET RÄCKER NU

DET KAN INTE FÅ PLATS SÅHÄR MYCKET I EN MÄNNISKA
DET KAN INTE TA SÅHÄR MYCKET PLATS I MIG
INGENTING ANNAT FÅR PLATS
OCH JAG VILL HA MER PLATS
JAG VILL HA PLATS FÖR
LÅNGA NÄTTER
SKRATT
OCH
LSD

MEN INGENTING FÅR PLATS
INTE ENS JAG FÅR PLATS
JAG FÅR INTE PLATS
I MIG SJÄLV
DÄR ÄR
FULLT
MED

VEMOD
SVÅRMOD
TÅRAR
OCH
TOMHET

Söndag

sömn är överskattat

Fredag

Halv tolv och nu blir det verklighet:

   Jag har inte gråtit på flera dagar. Fyra. Fyra dagars uppdämd gråt. Här, halv tolv en fredag. Nu blir det som värst och nu ramlar det in i mig och ut ur mig. Till en början kan man kämpa emot, hålla in det och svälja, svälja tills bröstet sprängs. Men jag kan inte hålla andan i en evighet. Jag sprängs. Nu.


Torsdag

image32

Onsdag

image31
är döden det enda självklara som sker?

Tisdag

"Var skog har nog sin källa,
 var äng sin blomma har,
 vart hjärta har sin saga,
 från flydda ungdomsdar.

 Och skogens källa sinar,
 och ängens blomma dör,
 men hjärtats tysta saga
 ej någon tid förstör
"

RSS 2.0